Optimale inbraakbeveiliging

Optimale inbraakbeveiliging

februari 26, 2021 0 Door schalkersschilde

 

Mensen denken vaak bij inbraakbeveiliging.onterecht aan camera's, alarminstallaties en/of dure beveiligingsbedrijven. Hoewel dit natuurlijk allemaal goede opties zijn om een huis of pand te beveiligen, is de basis nog belangrijker. Het meest essentiële onderdeel van het beveiligen van je huis of pand is namelijk het slot wat er in de deur zit. Inbrekers willen namelijk zo min mogelijk tijd verspillen aan het openen van deuren en de tijd dat ze aanwezig zijn zoveel mogelijk minimaliseren. Een goed slot zal ze minutenlange, kostbare tijd kosten. Geen enkele inbreker kan zich dit veroorloven. Dit zijn immers kostbare minuten die ze willen doorbrengen in het huis of pand.

Veilige sloten

Hoewel er net werd gezegd dat het slot het belangrijkste onderdeel van de beveiliging is, heeft het uiteraard weinig zin als er een goedkoop slot in de deur zit wat totaal geen beveiliging biedt. Het is daarom zaak om goed onderzoek te doen en te kijken naar keurmerk sloten. Dit zijn sloten die aan bepaalde, hoge standaardseisen moeten voldoen om dit keurmerk. Dit keurmerk wordt uitgedrukt in sterren. Dit heet het SKG keurmerk, wat staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Een slot kan een keurmerk van 2 sterren of van 3 sterren gegeven worden. Hoewel beiden natuurlijk keurmerk sloten zijn, is er een verschil in veiligheidsgraad. Een slot met 2 sterren biedt namelijk geen bescherming tegen het zogehete kerntrekken. Dit is een inbraakmethode waarbij de inbrekers door middel van gereedschap het cilinder van het slot eruit trekken.

Mocht je in een pand verschillende sloten willen gebruiken, waarbij er wordt gedoeld op de gradatie van het keurmerk, is het eveneens mogelijk om dit zo te organiseren dat er maar een sleutel nodig is. Dit is vaak toepassing bij bedrijven en/of bedrijfspanden. Hoewel meerdere ruimtes degelijk afgesloten moeten zijn, is het natuurlijk begrijpelijk dat de buitendeur extra beveiligd moet zijn. Alle deuren in het pand zijn immers extra beschermd op het moment dat de buitendeur goed beschermd is.